UPF-rating uitgelegd: waarom het belangrijk is bij het kiezen van een uv-shirt

UPF-rating uitgelegd: waarom het belangrijk is bij het kiezen van een uv-shirt

Wanneer je op zoek bent naar een uv-shirt om je te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon, is de UPF-rating een belangrijke factor om in overweging te nemen. Maar wat is UPF-rating precies en waarom is het belangrijk? In deze blog leer je alles wat je moet weten over UPF-rating en waarom het zo belangrijk is bij het kiezen van een uv-shirt. We leggen uit hoe UPF-rating werkt en welke waarde het KingsPower UV-shirt heeft.

 

Betekenis

UPF-rating is een maatstaf voor de bescherming die kleding biedt tegen uv-straling. UPF staat voor Ultraviolet Protection Factor en het wordt gebruikt om aan te geven hoeveel van de uv-straling wordt geblokkeerd door de stof. Hoe hoger de UPF-rating, hoe beter de stof beschermt tegen uv-straling. Een UPF-rating van 50 bijvoorbeeld, betekent dat slechts 1/50e van de uv-straling door de stof heen gaat en dat de stof dus 98% van de uv-straling blokkeert.

 

Het doel

UPF-rating is belangrijk omdat uv-straling schadelijk kan zijn voor de huid. Blootstelling aan uv-straling kan leiden tot zonnebrand, huidveroudering en huidkanker. Door het dragen van kleding met een hoge UPF-rating, kan je jezelf beschermen tegen deze schadelijke effecten van uv-straling. Daarom is het belangrijk om een uv-shirt te kiezen met een UPF-rating die hoog genoeg is om je te beschermen tegen de zon.

 

Bonus

Het KingsPower UV-shirt heeft een UPF-rating van 50+, wat betekent dat het 98% van de uv-straling blokkeert en dus optimale bescherming biedt tegen de schadelijke effecten van de zon. Het shirt is gemaakt van lichtgewicht polyester en spandex en heeft een speciale dry-wick technologie waardoor het zweet snel wordt afgevoerd en de drager droog en comfortabel blijft, zelfs tijdens intensieve activiteiten in de zon.

 

Conclusie

Als je op zoek bent naar een uv-shirt om je te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon, is het belangrijk om te letten op de UPF-rating. Het KingsPower UV-shirt biedt een UPF-rating van 50+, waardoor het optimale bescherming biedt tegen uv-straling. Daarnaast heeft het shirt een comfortabele pasvorm en droog-wick technologie waardoor je ook nog eens droog en comfortabel blijft tijdens het dragen. Kies voor het KingsPower UV-shirt en geniet zorgeloos van al je buitenactiviteiten!

Tillbaka till blogg

GRATIS EBOOK: WARM BLIJVEN IN DE WINTER: PRAKTISCHE TIPS EN TRICS OM WARM TE BLIJVEN IN DE WINTER

Ontdek hoe je de kou kunt verslaan met deze handige tips en trics om je warm te houden in de winter.

Nu downloaden

Aangeraden Producten