Water verkoeling is een van de duurzaamste manieren van verkoeling, dit kan met het koelvest

HOE HITTEOVERBELASTING TE VOORKOMEN

Hittebelasting is slecht voor de gezondheid van u, uw medewerkers en hun prestatievermogen, daarnaast kan dit indirecte gevolgen hebben voor het imago van uw organisatie. Dus hoe kunt u voorkomen dat de hitte overbelastend is?

 

De ideale situatie

De optimale situatie in Nederland om in te leven ligt tussen de 16ºC en 17ºC. Wanneer deze situatie kan worden gerealiseerd hebben mensen (gemiddeld) het minst last van zowel de kou als de warmte. Wanneer de temperatuur hierboven ligt is het wenselijk om deze te verlagen t.b.v. het prestatievermogen en de gezondheid van de mens.

 

De oplossingen

U kunt er natuurlijk voor kiezen op warme dagen het werk rustiger aan te doen of zelfs tijdelijk neer te leggen. Dit zijn verantwoorde keuzes die u als werkgever kunt nemen, desondanks zijn er ook mogelijkheden om verantwoord te ondernemen en output van uw organisatie op peil te houden.

Door de werknemers genoeg water te laten drinken en zo min mogelijk in de zon te werken, wordt er al een groot deel van het probleem opgelost. Toch kan de situatie nog worden verbeterd. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een koelvest tijdens het werk, kan de hittebelasting worden verminderd en soms zelfs voorkomen (afhankelijk van de temperatuur).

Door een koelvest te gebruiken wordt het bovenlichaam verkoeld gedurende het werk. Dit kan doordat het vest (koud) water vast houdt waarmee de huidt wordt verkoeld. Daarnaast laadt een koelvest wind door maar beschermt het wel tegen de zon.

  

DISCLAIMER: Deze blog dient niet als medisch, wettelijk of juridisch advies te worden beschouwd in welke vorm dan ook. De informatie gedeeld in dit blog is uitsluitend ingewonnen uit de vermelde bronnen, deze zijn terug te vinden in de bronvermelding hieronder. Heeft u vragen over over de inhoud? Neem dan contact op met een specialist of stuur ons een mail waarna wij u naar de juiste persoon kunnen doorverwijzen.

 

Regresar al blog

GRATIS EBOOK: WARM BLIJVEN IN DE WINTER: PRAKTISCHE TIPS EN TRICS OM WARM TE BLIJVEN IN DE WINTER

Ontdek hoe je de kou kunt verslaan met deze handige tips en trics om je warm te houden in de winter.

Nu downloaden

Aangeraden Producten